top of page

Småkokkenes pizzaboller

Altså, hvor godt er det ikke med en svær, og luftig pizzabolle?

Disse er perfekte å lage sammen med barna. Her kan man enkelt fordele oppgaver som for eksempel «Finn frem ingredienser», «rull ut boller» eller «strø på ost». Et godt tips er å bli enige på forhånd hvem som skal gjøre hva, og om noen dropper ut underveis, så må den voksne være forberedt på å overta

Pizzabollene er super å fryse ned til travle dager

Småkokkenes pizzaboller



OPPSKRIFT (12 stk)

Deig:

  • 1300g mel

  • 7,5 dl melk - lunken

  • 1 pk tørrgjær

  • 1,5 ts salt

  • 200g smør - romtemperert

  1. Bland det tørre med melken og la deigen elte i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter.

  2. Tilsett smør i terninger å elt videre til alt er blandet og du har en fin og glatt deig.

  3. La den heve til dobbel størrelse.

  4. Trill ut 12 boller å legg de på stekebrett. 5. Etterhev i ca en halvtime.

Mens bollene etterhever lager du ønsket fyll. Jeg valgte å ha det jeg hadde i skapet i dag, og både store og små likte det.


FYLL:

  • 400g kjøttdeig

  • 400g hakkede tomater

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 chili uten frø

  • 2 ss timian

  • 2 ss oregano

  • Nøytral olje

  • Salt og pepper

  • Ost til topping. Jeg brukte norvegia og cheddar.

(Sett ovnen på 225 grader, over- og undervarme)

6. Stek kjøttdeigen. 7. Hakk hvitløk å fres den raskt i en dæsj olje. 8. Tilsett tomat, chili og krydder. La blandingen småputre mens du rasper ost å lager gode groper i bollene. 9. Fordel fyllet over bollene og topp med ost. 10. Stek bollene midt i ovn på 225 grader i 15-20 minutter. OBS! Følg med - steketid varierer fra ovn til ovn.

Relaterte innlegg

Se alle
bottom of page