Altså, hvor godt er det ikke med en svær, og luftig pizzabolle?
Disse er perfekte å lage sammen med barna. Her kan man enkelt fordele oppgaver som for eksempel «Finn frem ingredienser», «rull ut boller» eller «strø på ost». Et godt tips er å bli enige på forhånd hvem som skal gjøre hva, og om noen dropper ut underveis, så må den voksne være forberedt på å overta
Pizzabollene er super å fryse ned til travle dager
Småkokkenes pizzaboller
OPPSKRIFT (12 stk)
Deig:
1300g mel
7,5 dl melk - lunken
1 pk tørrgjær
1,5 ts salt
200g smør - romtemperert
Bland det tørre med melken og la deigen elte i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter.
Tilsett smør i terninger å elt videre til alt er blandet og du har en fin og glatt deig.
La den heve til dobbel størrelse.
Trill ut 12 boller å legg de på stekebrett. 5. Etterhev i ca en halvtime.
Mens bollene etterhever lager du ønsket fyll. Jeg valgte å ha det jeg hadde i skapet i dag, og både store og små likte det.
FYLL:
400g kjøttdeig
400g hakkede tomater
2 fedd hvitløk
1/2 chili uten frø
2 ss timian
2 ss oregano
Nøytral olje
Salt og pepper
Ost til topping. Jeg brukte norvegia og cheddar.
(Sett ovnen på 225 grader, over- og undervarme)
6. Stek kjøttdeigen. 7. Hakk hvitløk å fres den raskt i en dæsj olje. 8. Tilsett tomat, chili og krydder. La blandingen småputre mens du rasper ost å lager gode groper i bollene. 9. Fordel fyllet over bollene og topp med ost. 10. Stek bollene midt i ovn på 225 grader i 15-20 minutter. OBS! Følg med - steketid varierer fra ovn til ovn.